torstai 22. huhtikuuta 2010

Säilykepurkin uusi elämä ja kukkia


Teki pitkästä aikaa mieli askarrella jotain. Metallisia säilyketölkkejä kertyy aina välillä kotiin, niistä saa ihan kivoja purkkeja vaikka kynien säilytykseen. Liimasin tölkin ympärille nuottivihosta revittyjä suikaleita, kuvat tulostin netistä. Kuvista sain kellastuneita ja vanhan näköisiä maalaamalla ne vahvalla teellä, reunoihin tuhrin leimaväriä. Kaiken päälle vielä kerros decoupage lakkaa ja koristeeksi pitsiä.Willa Venlasta ostin ihanan ruukun johon istuutin orvokkeja. Olen pitänyt niitä ulkona ja hyvin ovat kestäneet yö pakkasia. Pari yötä sitten oli vielä yli viisi astetta, viime yönä olikin jo plussan puolella. En kyllä muuten seuraa yöllä lämpötiloja mutta välillä joudun työn puolesta valvomaan. ;)


Syksyllä istutin valkoisia krookuksia ja kaikki tai ainakin suurin osa niistä näyttää olevan siellä missä pitikin. Leo koiruli innostui niitä kaivamaan ylös sitämukaa kun minä sain ne maahan ja sipuleita löytyikin pitkin pihaa. Tietämättä mitä sipuleita olivat kaivoin takaisin.


Haravoidessani pihaa löysin kukkapenkistä ihanan yllätyksen, jouluruusu oli selvinnyt talvesta! Pieni se vielä on, vain yksi kukka, yksi nuppu ja pari lehteä mutta ehkä se siitä kasvaa. Olen aikaisemminkin hankkinut jouluruusun mutta huonosti kävi sen kanssa.


Tukholman messuilta hankkimani pionin juurakot odottavat vielä ulospääsyä, en ole yö pakkasten vuoksi niitä uskaltanut ulos istuttaa mutta jos pian pääsisi jo istutuspuuhiin.

2 kommenttia:

  1. Vierailulla täällä,kivoja juttuja löytyi,tutustun vielä paremmin.
    Kaunis tuo ruukku.
    Purkkikin on kaunis,kiva idea,täytyy ruveta säästämään purkkeja.

    VastaaPoista
  2. Kaunis on tuunattu purkki. ihana.

    VastaaPoista