torstai 4. joulukuuta 2014

Raitakynttilä

Keräsin kasaan kaikki laatikoissa pyörineet kynttilät joita tuskin koskaan olisi tullut poltettua. Kynttilän pätkät sulatetaan yksi kerrallaan ja kaadetaan pringles tuubiin johon on kiinnitetty sydänlanka, raidan pitää antaa jähmettyä hyvin ennen seuraavan lisäämistä. Astian pojhaan lyödään ensin reikä ja siihen pujotetaan sydänlanka jossa solmu, toiseen päähän esim grillitikku solmittuna. Minulle tietenkin tuli liian iso reikä pohjaan ja vaikka laitoinkin sinne teippiä tuli silti kynttilämassaa pöydälle eli kannattaa suojata pöytä hyvin. Lopuksi pringles tuubi kuoritaan kynttilän päältä pois.
Idean kynttilään löysin blogista mutta nyt en sitä enää löytänyt, siellä taisi raidat olla paljon kapeammat ja kynttilä muutenkin nätimpi. Vähän vaikeaa oli arvioida raitojen paksuutta sulan kynttilämassan perusteella ja väritkin muuttuivat matkalla mutta tällainen tästä nyt tuli.3 kommenttia:

 1. Olipas hyvä idea tämä. Itsekin olen keräillyt kynttilänjämiä, että josko niistä joskus saisi uusia tehtyä. Tämän vinkin laitan mieleeni, Kiitos!

  VastaaPoista
 2. Tein minäkin nyt tämmöisen kynttilän ja laitoin linkin tänne blogiisi tähän juttuun:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänä aamuna piti päivittää sitä juttuani, kun kynttilästäni paljastui ongelma. Siinä oli onkalo ja se sammui sen takia:(

   Poista