tiistai 15. heinäkuuta 2014

Nyt SE löytyi

Kerran Tanskan matkalla näin ihanan tumman lilan ruusun jonka hölmöyksissäni jätin ostamatta ja siitä asti ole yrittänyt täältä kotimaasta sellaista löytää, tuloksetta. Lilan sävyisiä on löytynyt mutta ei sitä mitä olen hakenut. Tänään SE sitten ihan sattumalta osui eteeni.  Kävin Viherlassilassa tarkoituksena ostaa valkoisia ja vaaleanpunaisia ruusuja uutta ruusutarhaani varten kun huomasin ruusujen joukossa jotain ihan ihmeellistä, kauniin tummanlilan ruusun. Lukiessani tietoja ruususta sattui myyjä kulkemaan ohi ja kertoi että se on viimeinen, muuta vaihtoehtoa ei sitten ollutkaan kun napata se äkkiä ostoskärryyn. 


Vanhanajan pensasruusu ´Skedarosen´


Skedarosen on vanha ruotsalainen pensasruusu, tumman lilat tuoksuvat kukat ovat kooltaan 4-7 cm ja niitä tulee paljon samaan oksaan. Pensaasta tulee 1,5 metriä korkea ja 2 metriä leveä ja kukkiin keskikesällä muutaman viikon.  Täältä löytyy lisätietoa.
 Täällä suomessa ruusu ei ehkä kasva ihan yhtä korkeaksi kun etelä ruotsissa, mutta katsotaan miten käy. Pitäisi selviytyä 1-2 vyöhykkeellä ja meidän ruusu pääsee kasvamaan 1 vyöhykkeelle eli pitäisi onnistua.
Kuviin en onnistunut nappaamaan ruusujen oikeaa väriä, linkistä löytyy hienoja kuvia jotka ovat lähempänä todellista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti