tiistai 3. kesäkuuta 2014

Parvekkeella

Viikonlopun juhlia varten laitoin pikkuisen parvekettakin viihtyisämmäksi, niin että sielläkin voisi oleskella. Säät eivät kuitenkaan suosineet, vaikka aurinko jossain vaiheessa näyttäytyikin oli silti niin kylmää että ulkona ei voinut istuskella. 
Onneksi kesä on vasta alussa niin ehtiihän siellä vielä kahvitella.
Ikivanha ruma puutarhapenkki sai valkoista maalia pintaansa, uudet tyynyt ja istuinpehmusteen ja on taas kuin uusi.  Metallisten tuolien päälle virkkasin trikookuteesta pehmusteet. Lattialle vielä pari mattoa ja valmista tuli.


Vanhaan ikkunakehykseen kiinnitin korin johon istutin kukkia. Tänä kesänä kesäkukkien värit ovat valkoisia ja vaaleanpunaisia. Korissa kasvaa valkoista lobeliaa, timanttikukkaa ja pinkkiä harsokukkaa jonka nimi ei nyt muistu mieleen.
Vanhoista puulaatikoista kokosin parvekkeen toiseen päähän hyllyntapaisen jossa pelargonit ja orkideat saavat viettää kesää. Olkkarin seinään nojannut ovikin pääsi kesäksi ulos tuulettumaan.


Parvekelaatikoihin istutin perhospelargoniaa ja valkoista harsokukkaa, lisäksi laatikoissa kasvaa hopeaputousta jotka vielä ovat niin pieniä että peittyvät muihin kasveihin.


Kevään puutarhamessuilta ostettu oliivipuu on saanut uudet lehdet pudonneiden tilalle, puu näytti ostohetkellä hienolta mutta kotona alkoi lehdet varista ja lopulta siinä ei ollut enää yhtään lehteä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti