Pääsiäisen kunniaksi tein pashan ohella toistakin herkkua, sunnuntaina herkuttelimme jälkiruoaksi appelsiinivalkosuklaapannacottaa.
Pikkuisen muokkailin lehdestä löytynyttä ohjetta. Liivatteen sijaan käytin Dr.Oetkerin Vegegeliä joka on kasvispohjainen vaihtoehto liivatteelle. Hyvin toimi vaikka hyytyikin paljon nopeammin kun liivate.
Ohje muistiin tulevaisuuden varalle.
Appelsiinivalkosuklaapannacotta
2 pussia Dr.Oetker Vegegel
2 dl maitoa
4 dl kermaa
100 g valkosuklaata
1/2 appelsiinin kuoriraastetta
2 rkl sokeria
PÄÄLLE
säilykepersikkaa kuutioina
Kuumenna kerma. Huuhdo appelsiini ja raasta kuori. Paloittele suklaa kuuman kerman joukkoon, lisää appelsiinin kuoriraaste ja sokeri. Hämmentele seosta miedolla lämmöllä kunnes suklaa on sulannut. Sekoita Vegegel kylmän maidon joukkoon ja lisää kokoajan sekoittaen kermaseokseen.
Jaa seos annosmaljoihin, anna jähmettyä kylmässä ja lisää lopuksi päälle persikat.
säilykepersikkaa kuutioina
Kuumenna kerma. Huuhdo appelsiini ja raasta kuori. Paloittele suklaa kuuman kerman joukkoon, lisää appelsiinin kuoriraaste ja sokeri. Hämmentele seosta miedolla lämmöllä kunnes suklaa on sulannut. Sekoita Vegegel kylmän maidon joukkoon ja lisää kokoajan sekoittaen kermaseokseen.
Jaa seos annosmaljoihin, anna jähmettyä kylmässä ja lisää lopuksi päälle persikat.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti