torstai 11. heinäkuuta 2013

Päivä saaristossa

Eilisen päivän vietimme mukavalla retkellä Utöseen johon pääsee yhteysalus Eivorilla. Laivamatka alkoi Nauvon Pärnäisistä jossa ihan viime minuuteilla löysimme kolon mihin automme voisi jättää, vaikka parkkialue onkin iso oli se aivan täynnä autoja ja niitä olikin sitten suunilleen joka puskassa. Keskiviikkoisin yhteysalus on Utössä reilut kaksi tuntia jonka aikana ehtii pikaisesti kiertelemään saarta. Juuri keskiviikoksi olikin sitten luvattu sadetta ja huonoa ilmaa, onneksi ei kuitenkaan satanut silloin kun olimme saarella. Laivamatka kesti reilut neljä tuntia jonka aikana ihailimme maisemia ja kun tuli vilu menimme istuskelemaan laivan kahvioon. Matkan varrella on muitakin saaria johon yhteysalus pysähtyy, niihinkin olisi kiva tutustua joskus.
 Majakkaan emme menneet sisälle koska opastettu kierros olisi kestänyt niin kauan että emme olisi ehtineet kiertelemään saarta. Sotilasalueille ei ollut pääsyä, korkeat aidat ja varoituskyltit pitävät siitä huolen.
Utössä oli tiistaista lähtien ollut sähköt poikki eli asukkailla ei ollut sähköä eikä vesijohtovettä käytettävissä, matkapuhelimetkaan eivät toimineet.
Piipahdimme Hannas horisont kahvilassa jossa oli tarjolla raparperipiirakkaa ja pannukakkua sekä sähkökatkoken vuoksi puuhellalla keitettyä kahvia.

Nötö Aspö

 Jurmo Utö


Löysimme pienen hillapaikan jossa marja vielä olivat raakoja.Jollain oli sattunut pieni työtapaturma kun kaivuri oli kellahtanut kumoon, siinä monta miestä yritti miettiä miten sen saisi taas käännettyä oikeinpäin. Traktorilla yrittivät sitä kääntää ja jäivät vielä puhailemaan kun laivamme lähti kotiapäin.Illansuussa kun pääsimme ulos laivasta aurinko oli jo laskemassa. Vielä oli edessä tunnin ajomatka kotiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti