lauantai 23. kesäkuuta 2012

Kakkuja





Onneksi noita eilisiä herkkuja jäi vielä tällekin päivälle, voi sitten ainakin syödä kakkua kun sateen vuoksi menivät suunnitelmat ihan pipariksi. Olin kuvitellut että tänäänkin olisi aurinkoista ja lämmintä. Eipä huvittanut tehdä pihapuuhia sateessa. 
Eilen siis söimme Dajm kakkua ja mansikkakermakakkua juhannuksen ja perheen nuorten nimipäivien kunniaksi.

Dajmkakku

4 munaa
2 dl sokeria
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 maustemitta suolaa
200 g voita
200 g sulatettua suklaata

Kuorrutus:
2 1/2 dl kermaa
1 1/2 rkl tomusokeria
2 kpl isoa Dajmia murskattuna
minä jätin pois kaakaon jota voi laittaa 1 1/2 rkl

Munat ja sokeri vaahdotetaan.
Jauhot ja suola sekoitetaan muna-sokeri vaahtoon, jonka jälkeen joukkoon sekoitetaan sulatettu ja jäähdytetty voi-suklaa seos. Paistetaan korppujauhotetussa vuoassa 175 asteen uunissa n.15 min. 
Annetaan kakun jäähtyä jonka jälkeen levitetään päälle kerma-Dajm seos.

Kakun on siis tarkoitus olla mutakakku tyyppinen ja maistuu yhtä hyvältä jos ei jopa paremmalta seuraavana päivänä.

1 kommentti:

  1. Olen samaa mieltä, että kakku on usein parhaimmillaan toisena päivänä, kostunut ja maustunut paremmin. Ihanan näköisiä herkkuja! Kivaa sunnuntaita!

    VastaaPoista