tiistai 1. maaliskuuta 2011

Talvilomalla

Talvilomalla piipahdimme neidin kanssa kahdestaan Pietarissa, tarkoituksena tutustua kaupunkiin ja Eremitaasiin. Varasimmekin kokopäiväretken jossa aamupäivällä olisi ollut ohjelmassa kaupunkikiertoajelua ja iltapäivällä Talvipalatsiin ja Eremitaasiin tutustuminen oppaan johdolla. Juuri kun olimme nousemassa Helsinkiin lähtevään bussiin sain puhelun matkatoimistosta että kokopäiväretki on peruuntunut vähäisen osanottajamäärän vuoksi. Vaihdoimme sitten retken aamupäivän kestävään kaupunkikiertoajeluun.


Seuraavana aamuna oli kaikkien retkelle lähtijöiden tarkoitus kokoontua klo. 10.15 infotiskin luona, sinne menimmekin ja saimme tietää että laiva on myöhässä aikataulusta vaikean jäätilanteen vuoksi. Retken alkua siis siirrettiin klo. kahteentoista. Kahdentoista aikaan suuntasimme jälleen info tiskille ja saimme kuulla että retki on kokonaan peruutettu. Pian kuulutuksissa kerrottiin että laiva saapuu Pietariin vasta 14.30! Silloin tuli kyllä vähän epätoivoinen olo!Pääsimme lopulta kuitenkin ulos laivasta, sen jälkeen kun laiva kahden jäänmurtajan avustuksella oli päässyt satamaan. Passintarkasteukessa tietenkin meni oma aikansa Venäjän malliin.
Lopulta kuitenkin pääsimme pikaisesti piipahtamaan kaupungille näkemään mistä kaikesta jäisimme paitsi. Kuljetukset satamasta kaupungille ja takaisin sujuivat hienosti pikkubusseilla jotka olivat odottamassa matkailijoita satamaan saapuessamme.

Nevski Prospekt kadun lähistöllä kuljimme ihailemassa kauniita rakennuksia. Kauas kadusta emme uskaltaneet lähteä että emme eksyisi, ei sitä aikaakaan olisi kyllä ollut pidemmälle lähteä.
Talvipalatsin näimme sitten vaan bussin likaisen ikkunan läpi, oli se kyllä kaunis!


Kauniiden rakennusten lisäksi ehdimme näkemään muutaman upean auton.


Muutaman maatuskankin ehdimme ostaa.
Pietariin menen uudestaankin, mutta en varmasti ainakaan talvella!

Tässä siis kokoelmani uusimmat maatuskat.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti