maanantai 24. toukokuuta 2010

Betoni kokeiluja

Huvimaja projektista jäi ylimääräinen säkillinen kuivabetonia ja nyt oli pakko kokeilla betoniruukun tekoa. Keväällä kävin Ruotsissa puutarhamessuilla ja siellä oli joku näytteilleasettaja tehnyt ruukkuja. Muottina oli käytetty muovista jalallista ruukkua, jalkaosan täytyy olla irtonaiken koska se valetaan erikseen. Kun betoni on kuivunut muotin voi irrottaa ja osat sopivat täydellisesti yhteen.
Pientä pulmaa tuli kun yritin irrottaa muottia, siinä tarvittiin yhden naisen, yhden miehen ja yhden koiran apua. Lopulta taisi koira onnistua irrottamisessa. Olin öljynnyt ruukun ennen valua kuten ohjeissa sanottiin mutta ei se kyllä helpolla irronnut. Vielä on puuhaa että saan kuivakakku vuoista irrotettua betonikakut.
Ruukun muotti säilyi ehjänä vaikka jo suunnittelin sen rikkomista, aion vielä tehdä toisen samanlaisen ruukun kunhan tästä säät taas lämpenevät.Vuffen kanssa kävimme lenkillä ja matkan varrella oli kieloja, poimin niitä pienen kimpun kotiin.


Sopivasti kun taas ilmat kylmenivät sain tilaamani kirjan, Inred lantligt inne & ute. Ajan patinaa kirjan olen hankkinut jo aikaisemmin, molemmissa kirjoissa on kaunista katseltavaa ja hienoja ideoita toteutettavaksi.
Huvimaja/kesäkeittiö josta olen haaveillut jo pitkään on hyvää vauhtia saamassa kattoa päälle, minä olen jo pikkuhiljaa askarrellut sinne kaikkea kivaa härpäkettä. Niistä sitten lisää myöhemmin.


Leo on aina valppaana kun jotain tapahtuu, tässä herra valvoo tarkkana parvekkeella pihan tapahtumia.


4 kommenttia:

 1. Oletpa tehnytkin upean ruukun.
  Katsoin että onko koirasi kääpiösnautseri, mutta ei olekaan. takaa näyttää niin snautserilta.

  VastaaPoista
 2. Kiitos pidän itsekin ruukusta! Juu ei ole koira snautseri eikä varsinkaan kääpiö, no ehkä vähän mutta siinä tapauksessa älykääpiö (aina välillä)
  Maisa

  VastaaPoista
 3. Hienoja ruukkuja!! Olisi kiva itsekin kokeilla. Samat on kirjat täälläkin ja luen niitä aina uudestaan.
  Hyvä se on, että vahtikoira vartioi ;)

  VastaaPoista