perjantai 7. syyskuuta 2012

Porkkanakakkua





Porkkanakakku
2 1/2 dl auringonkukkaöljyä
2 1/2 dl sokeria
4 dl raastettua porkkanaa
 3 munaa
4 dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1/2 tl suolaa
1 tl kanelia
pähkinärouhetta maun mukaan

Kuorrutus:
200g sulatettua voita
200g philadelphiajuustoa
3 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
puolikkaan sitruunan mehu

 Vatkaa sokeria ja öljyä muutama minuutti. 
Lisää porkkanaraaste. 
Lisää munat yksi kerrallaan. 
Sekoita joukkoon loput ainekset.
Paista 40-45 min 200 asteessa.
Sekoita kaikki kuorrutuksen ainekset yhteen.
Levitä jäähtyneen kakun päälle.
Koristele.

Löysin ohjeen ruotsalaisesta lehdestä, kuvassa se oli niin herkullisen näköinen että oli pakko kokeilla. Pieniä muutoksia tein, minulla oli mantelirouhetta kaapissa joten käytin sitä. Ohjeessa käskettiin laittaa kuorrutukseen kokonaisen sitruunan mehu + raastettu kuori. Minä käytin vain puolikkaan sitruunan mehu ja mielestäni sitä olisi vieläkin voinut vähentää, makuasia. 
Herkullinen kakku, teen toistekin!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti